Šiuo receptu mielai pasidalino mano žmogaus teta iš Kauno. Per kažkokį šeimos balių ji kaip kontribuciją į bendrą vaišių stalą atsivežė savo pagamintą Žuvį česnakiniame padaže. Visi susirinkusieji "iškrito į nuosėdas", o aš gavau receptą:) Deja esu nepataisoma eksperimentatorė, tad (tikiuosi recepto šeimininkė nepyks) šį bei tą pasukiojau. Dabar mano jaunylis sūnus kaskart "iškrenta į nuosėdas" ir gali sutaršyti viską iki paskutinio lašelio visai nekreipdamas dėmesio į tai, kad aplinkui irgi esą to patiekalo mėgėjų:)
ŽUVIS MINKŠTAME RAUSVOJO ČESNAKINIO PADAŽO PATALE " a la Ramutė"
Šviežios ar šaldytos žuvies kilogramas (geriausiai tinka baltamėsė plėšri žuvis)
0,5 l pieno
Druska, muškato riešutas
Aštrus pomidorų padažas (ypač tinka "meksikietiškas" su daržovių gabaliukais)
Majonezas (esu fanatiška"Vilniaus" majonezo gerbėja nuo pat vaikystės)
Pusė galvutės smulkiai kapoto česnako
Žuvį nuskusti, išvalyti ir supjaustyti gabalais.
Puode užvirti pieną, pasūdyti ir įtarkuoti muškato. Sudėti žuvies gabalus ir ant mažos ugnies virti apie 10 - 15 min. Išvirusią žuvį išgriebti, ataušinti ir atskirti nuo kaulų.
Majonezą suplakti su pomidorų padažu, įmaišyti kapotą česnaką ir dar kartą gerai viską išsukti.
Viską sluoksniuoti salotinėje: padažas/žuvis/padažas/žuvis... viršutinis sluoksnis turi būti padažo.
Puošti pagal norą ir sugebėjimus:)
Svarbu:
I. Santykį majonezas/pomidorų padažas galima reguliuoti pagal skonį, - kuo daugiau majonezo, tuo patališkenis padažas.
II. Skaniausia žuvis yra "ant rytojaus", kada viskas susistovi ir persigeria. Ir su pakepintomis baltos duonos riekelėmis, dar kitaip tostais vadinamomis. Mhhhh...
Žinoma, galima daryti ir "light" variantą, t.y. naudoti švelnų pomidorų padažą ar/ir dėti mažiau česnakų, bet tai tikrai visai ne tas...
Skanaus!
P.S. Jei receptas atrodo per lengvas, galima lengvai jį pasunkinti. Tiesiog reikėtų susirasti nesalmoneliškų kiaušinių naminiam majonezui susukti ir pasigaminti pomidorų padažą iš savo mėgiamų ingredientų:)
Ir šitas receptas labai skaniai skamba:) Net seilės tįsta beskaitant:)***
AtsakytiPanaikinti