Uff, pagaliau Trys Karaliai su savo dovanomis užbaigė atrodo niekada nepasibaigiantį švenčių maratoną... Beliko tik apibyrėjusios eglutės, baukščiai besibūriuojančios palei šiukšlių konteinerius, vėjyje besidraikančios dovanų popieriaus skiautės ir apiblogęs šeimos biudžetas:) Tai čia minusai. O kitoje, pliusinėje, svarstyklių lėkštėje rikiuojasi geros emocijos, mieli vakarai, praleisti su artimais ir mielais žmonėmis ir, žinoma, prisiminimai apie skaniausius šventinius valgius beigi gėrimus.
Paskendusi sočiuose prisiminimuose pagalvojau, kad visai įdomu būtų "susirikiuoti" šventinę receptūrą ne prieš šventes, o, būtent, jau po visko. Kitaip sakant, pasidaryti kulinarinį auditą:) Juk iki švenčių skubam, bėgam, darom, stengiamės ir kartais net nebelieka laiko tiesiog pasidžiaugti skoniu, spalvomis ir kvapais. Taigi, bandau visas tas teigiamas emocijas susigrąžinti dar kartą.
KŪČIOS
Niekaip negaliu įsivaizduoti ant kūčių stalo sušių... Bet silkė visokiausiais pavidalais, žuvis, duona, grybai ir bulvės atrodo tradiciškai ir vietoje:) Taigi, valgiaraštis:
Silkė su keptais džiovintais baravykais ir svogūnais
Silkė su keptomis morkomis, svogūnais ir grybais
Saldi silkė (daniškai arba žydiškai, priklauso nuo nuotaikos:)
Silkė "vulgaris" su lengvai pamarinuotais mėlynaisiais svogūnais
Žuvis "vulgaris" kepta su svogūnais
Žuvis minkštame rausvojo česnakinio padažo patale
Keptos marinuotos stintos
Kepti marinuoti burokėliai
Marinuoti rinktiniai baravykiukai
Orkaitėje kepti bulviniai švilpikai su grybų padažu
Spanguolių kisielius su kūčiukais
Žinoma, duona kasdieninė, skani, naminė
Na, ir dar šis bei tas: obuoliai, riešutai, mandarinai...
Kadangi kartu su Kūčiomis švenčiame ir kitą svarbią mūsų šeimos šventę, tai leidžiame sau pasimėgauti vynu. Šį kartą - karštu:)
Manau, kad daugelis šeimų sėdo prie panašiai "nukloto" stalo, tačiau ne maistas gi svarbiausia. Svarbiausia, kad galime visi susirinkti į krūvą ir jaukiai pasibūti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą